TILLÄGGSISOLERA VIND – TILLÄGGSISOLERING MED LÖSULL
När vi tilläggsisolerar din vind använder vi lösullsisolering. Den lösullsisolering vi använder är alltid cellulosaisolering vilken antingen består av returpapper (tidningspapper) som återvinns från pappersindustrin eller av träfiber från restmaterial. Båda produkterna består av växtfiber och går därför under samlingsnamnet cellulosa men vi väljer att kalla varianten från träfiber för träfiberisolering och den från tidningspapper för cellulosa. Båda produkterna tillverkas i en extremt energieffektiv process som gör produkterna är några av de isoleringsmaterial med lägst miljöpåverkan på marknaden. Faktum är att de lagrar mer CO2 än vad som går åt vid tillverkning och installation (från vaggan till graven), produkterna är alltså t.o.m. klimatpositiva. Cellulosaisolering som produktkategori är det äldsta isoleringsmaterialet inom byggindustrin och har använts i mer än 200 år. Redan år 1800 använde den amerikanska presidenten, tillika arkitekten, Thomas Jeffersons cellulosaisolering i sitt hus Montecillo i Virginia. Har man någongång varit uppe på en vind på ett hus byggt innan 1950 är chansen stor att man stött på växtbaserad isolering i form av sågspån, kutterspån eller torv. Det är således ett av de bäst beprövade isoleringsmaterialen på marknaden.
Lösullsisolering går väldigt snabbt att installera och den fyller utrymmet som ska isoleras utan skarvar och glipor. Att isolera en villavind på 100m2 tar ca 1-4 timmar beroende på omfattningen. Produkten är packad i väderskyddade säckar som mals ner och fluffas upp i isoleringsmaskinen på flaket på lastbilen och sprutas sedan in i utrymmet som ska isolerar via en slang med hjälp av lufttryck. Isoleringslandslaget använder endast eldrivna isoleringsmaskiner för att göra så litet avtryck på miljön som möjligt.
FÖRSTA KONTAKT
OFFERT
BESTÄLLNING
LÖSULLSENTREPRENAD
TRÄFIBERISOLERING / CELLULOSAISOLERING LÖSULL
När vi tilläggsisolerar vindar använder vi alltid cellulosaisolering lösull baserad på träfiber eller returpapper. Detta då våra produkter har marknadsledande tekniska egenskaper och en högre densitet än jämförbara mineralullsprodukter. Både cellulosaisolering och träfiberisolering har hög värmelagringskapacitet vilket ger förutsättningar att hålla värmen från solen borta från huset och skapa god boendekomfort även på sommaren. Den höga densiteten och fiberstrukturen eleminerar risken för egenkonvektion (inre luftrörelser i materialet). Egenkonvektion som uppstår i porösare material med låg densitet försämrar isolervärdet och såldes är det svårt att garantera en besparing när man använder dessa material. Med träfiber- eller cellulosaisolering lösull behövs inget vindskydd ovan isoleringen när den är installerad. Produkten kräver inget underhåll och vi levererar isoleringen med livstidsgaranti*.
*Garantin omfattar isoleringens tekniska egenskaper under byggnades tekniska livslängd (dvs. 50 år).
EKOVILLA Cellulosaisolering – Tekniska värden:
Lambdavärde: 0,035-0,038 W/mK
Värmelagringskapacitet: 2110 J/kgK
Brandklass: B,s2,d0
ENERGIBESPARING
Hur mycket energi man kan spara på att tilläggsisolera vindarna på er fastighet beror givetvis på förutsättningarna. Vanligvis varierar besparingspotentialen mellan 10-50% av uppvärmingskostnaden. Det betyder att återbetalningstiden är mellan 2 och 10 år vilket är en svårslagen investering! Injustering av värmesystemet är en viktig del för att maximera energibesparingen och mininera uppvärmningskostnaderna. Speciellt i större bostadsfastigheter och bostadsrättsföreningar.
KVALITET
Isoleringslandslagets personal är alla utbildade och har lång erfarenhet inom branschen. Vi kombinerar detta med att använda de bästa isoleringsprodukterna på marknaden vilket borgar för högsta möjliga kvalitet och slutresultat. Om du har dåligt isolerat är tilläggsisolering en av de lönsammaste åtgärderna du kan göra som fastighetsägare. Med oss får du en dedikerad kontaktperson som tar hand om dig från första kontakt tills att din vind är tilläggsisolerad!
- Energiförbrukning före tilläggsisolering 100%
- Energiförbrukning efter tilläggsisolering 70%
- Energiförbrukning efter injustering av värmesystem 50%
BEHÖRIG LÖSULL – BRANSCHENS KVALITETSSYSTEM
Att leverera en bra lösullsinstallation innebär mer än att få isoleringen på plats på ett korrekt sätt. Minst lika viktigt är valet av material och att en väl genomförd förbesiktning görs för att undvika framtida problem. Det finns med andra ord många fallgropar att undvika i valet av leverantör.
Med systemet Behörig Lösull säkerställs branschstandard och att samhällets myndighetskrav efterlevs. Det handlar om energiförbrukning, brandskydd och fukt, men också om andra viktiga frågor för att du ska känna trygghet och förtroende för det arbete som utförs när du väljer en behörig lösullsinstallatör.
Välj Behörig Lösull och undvik tråkiga överraskningar.