TILLÄGGSISOLERING

Har du en villa, fastighet eller bostadsrättsförening som är dåligt isolerad? Då har du kommit rätt. Vi hjälper vi dig att tilläggsisolera din vind!

TILLÄGGSISOLERA VIND – TILLÄGGSISOLERING MED LÖSULL

När vi tilläggsisolerar din vind använder vi lösullsisolering. Lösullsisolering cellulosa består av återvunna dagstidningar som återvunnits i en energieffektiv process som gör produkten till ett av de isoleringsmaterial med minst miljöpåverkan. Faktum är att den lagrar mer CO2 än vad som går åt vid tillverkning och installation (från vaggan till graven), den är alltså klimatpositiv. Cellulosaisolering är det äldsta isoleringsmaterialet inom byggindustrin och har använts i mer än 200 år. Redan år 1800 använde den amerikanska presidenten, tillika arkitekten, Thomas Jeffersons cellulosaisolering i sitt hus Montecillo i Virginia.

Lösullsisolering går väldigt snabbt att installera och den fyller utrymmet som ska isoleras utan skarvar och glipor. Att isolera en villavind på 100m2 tar ca 1-4 timmar beroende på omfattningen. Produkten är packad i väderskyddade säckar som mals ner och fluffas upp i isoleringsmaskinen på flaket på lastbilen och sprutas sedan in i utrymmet som ska isolerar via en slang med hjälp av lufttryck. Isoleringslandslaget använder endast eldrivna isoleringsmaskiner för att göra så litet avtryck på miljön som möjligt.

Tilläggsisolering vind

FÖRSTA KONTAKT

Efter ni kontaktat oss besöker vi er och inventerar vinden för att kolla förutsättningarna för att tilläggsisolera vinden. Ni har tagit första steget mot att sänka era uppvärmingskostnader!

OFFERT

Vi sammanställer efter besöket en offert till er på vad som behöver göras och vad det kommer att kosta. Vi kan även erbjuda en förenklad energibesparingsberäkning så att ni ser hur mycket energi ni kan spara genom att tilläggsisolera vinden.

BESTÄLLNING

När ni accepterat offerten återkopplar vi och planerar in er tilläggsisoleringsentreprenad i kalendern. Detta sker i samråd med er så att det passar väl med er egen planering.

LÖSULLSENTREPRENAD

Vi kommer när vi lovat och isolerar snabbt och effektivt er vind. När vi är färdiga med arbetet börjar ni spara pengar på sänkta uppvärmningskostnader. Som en bonus brukar även boendekomforten öka på sommaren då tilläggsisoleringen också sänker temperaturen när solen skiner.
Cellulosaisolering

CELLULOSAISOLERING LÖSULL

När vi tilläggsisolerar vindar använder vi alltid cellulosaisolering lösull. Detta då vår cellulosaisolering har marknadsledande tekniska egenskaper och en högre densitet än jämförbara mineralullsprodukter. Cellulosaisolering har hög värmelagringskapacitet vilket ger förutsättningar att hålla värmen från solen borta från huset och skapa god boendekomfort även på sommaren. Den höga densiteten och fiberstrukturen eleminerar risken för egenkonvektion (inre luftrörelser i materialet). Egenkonvektion som uppstår i porösare material med låg densitet försämrar isolervärdet och såldes är det svårt att garantera en besparing när man använder dessa material. Med EKOVILLA cellulosaisolering lösull behövs inget vindskydd ovan isoleringen när den är installerad. Produkten kräver inget underhåll och vi levererar isoleringen med livstidsgaranti*.
*Garantin omfattar isoleringens tekniska egenskaper under byggnades tekniska livslängd (dvs. 50 år).

Cellulosaisolering – Tekniska värden:
Lambdavärde: 0,035-0,037 W/mK
Värmelagringskapacitet: 2110 J/kgK
Brandklass: B,s2,d0

ENERGIBESPARING

Hur mycket energi man kan spara på att tilläggsisolera vindarna på er fastighet beror givetvis på förutsättningarna. Vanligvis varierar besparingspotentialen mellan 10-50% av uppvärmingskostnaden. Det betyder att återbetalningstiden är mellan 2 och 10 år vilket är en svårslagen investering! Injustering av värmesystemet är en viktig del för att maximera energibesparingen och mininera uppvärmningskostnaderna. Speciellt i större bostadsfastigheter och bostadsrättsföreningar.

KVALITET

Isoleringslandslagets personal är alla utbildade och har lång erfarenhet inom branschen. Vi kombinerar detta med att använda de bästa isoleringsprodukterna på marknaden vilket borgar för högsta möjliga kvalitet och slutresultat. Om du har dåligt isolerat är tilläggsisolering en av de lönsammaste åtgärderna du kan göra som fastighetsägare. Med oss får du en dedikerad kontaktperson som tar hand om dig från första kontakt tills att din vind är tilläggsisolerad!

  • Energiförbrukning före tilläggsisolering 100%
  • Energiförbrukning efter tilläggsisolering 70%
  • Energiförbrukning efter injustering av värmesystem 50%
Tilläggsisolering vind

FYLL I FORMULÄRET SÅ KONTAKTAR VI DIG INOM KORT!

OM OSS

Isoleringslandslaget är Svenska Landslaget i Lösullsisolering. Vi är en rikstäckande försäljningsorganisation som utför lösullsentreprenader i hela Sverige. Utöver tilläggsisolering av vindar erbjuder vi lösullsisolering i alla konstruktioner och kompletta byggsystem med tätskikt och tejp som behövs för att bygga sunda, energisnåla, fukt- och brandsäkra byggnadskonstruktioner. Vi är partner med Pro clima, som är världsledande inom diffusionsöppna tätskikt. Isoleringslandslaget är medlem i IG Passivhus och har en anställd Passivhusexpert. Fråga någon som vet, fråga Isoleringslandslaget!

© 2018 Isoleringslandslaget AB

KONTAKTA OSS

Isoleringslandslaget AB
Gamla Stallet, Stora Wäsby
194 37 UPPLANDS VÄSBY

Org.nr.: 559022-5800

Tel: 020-44 66 40
Mail: info@isoleringslandslaget.se

FÖLJ OSS